Er dit barn klar til første skoledag – husk disse ting

1420
Er dit barn klar til første skoledag – husk disse ting

Den første skoledag er noget helt særligt – både for barnet og for forældrene. Derfor gælder det om at være helt klar til den store dag og sørge for, at dit barn har alt det med, der behøves. Artiklen nedenfor kan give dig et godt overblik over, hvad du eventuelt skal ud at investere i, før dit barn starter i skole.

Vælg den rigtige skoletaske

En af de mest nødvendige ting, når barnet starter i skole, er skoletasken. Barnet behøver en fornuftig taske, der sidder godt og behageligt på et barns skuldre og ryg. Det er vigtigt, at I vælger en rygsæk og ikke en skuldertaske som skoletaske til jeres barn.

Med en skuldertaske, der bæres med en rem over den ene skulder, kan barnet risikere at få ryg- eller skulderskader i en meget ung alder. Vælg derfor i stedet en rygsæk, som bliver båret på ryggen. Her findes mange forskellige varianter med forskelligt print af eksempelvis tegneseriefigurer.

Cykelhjelmen – et vigtigt tilbehør til børnecyklen

Uanset om det er meningen, at dit barn skal cykle i skole eller ej, er en god børnecykelhjelm nødvendig at investere i. Rigtig mange skoler i dag forventer, at barnet – i hvert fald når det har nået en vis alder – har sin egen cykel og dertilhørende cykelhjelm, så lærerne kan tage børnene med på diverse cykelture. Selvom dit barn altså bliver kørt i skole af forældre eller af en buschauffør, kan det være en god ide at undersøge, hvilke cykelhjelme der lever op til alle sikkerhedskravene. Læs mere om de bedste børnecykelhjelme her.

Husk en sund frokost

Til en god skolegang hører der naturligvis en sund og god frokost til. Derfor kan man heller ikke komme uden om en god madkasse og en god drikkedunk, der passer til. Der findes rigtig mange varianter at vælge imellem, men der er dog et par ting, du kan være opmærksom på, inden du køber barnets nye madkasse.

Da børn er mere udsatte for diverse kemikalier, der eksempelvis kan være i plastik, kan det være en god ide at finde madkasser uden disse – eller helt undgå plastik. Dernæst findes der i dag madkasser med plads til frysebokse, så maden holder sig frisk og kold helt indtil barnets frokostpause på skolen. Det er altså smart.

Penalhuset – og hvad der skal i det

Sidst, men bestemt ikke uvæsentligt, har vi penalhuset. Penalhuset er noget, de fleste børn går særligt meget op i – og der findes igen utallige varianter med diverse legetøjs- eller tegneseriefigurer på. Hvad, der kommer i penalhuset, kan være en smagssag, men sørg for, at barnet har blyanter, viskelæder, blyantspidser og eventuelt en kuglepen – så er du dækket godt ind til dit barns første tid i skolen.

Ovenfor er nævnt nogle af de ting, dit barn har brug for inden første skoledag – eller i hvert fald får brug for kort tid efter. Giv jer selv tid til at gå på jagt efter det bedste skoleudstyr til jeres børn, så I sikrer jer, at de både har den bedste cykelhjelm til de fremtidige cykelture og den mest optimale skoletaske til alle de tunge bøger, der efterhånden kommer med hjem i tasken.