En fantastisk verden af legetøj til babyer

1540
legetøj

Når man er ny her i verden, er der meget der skal opdages. Alting skal udforskes, afprøves og læres. Når man tænker over det, er det ganske overvældende at forestille sig at skulle starte helt forfra. Men også spændende.

Og med alle de muligheder der findes inden for babylegetøj nu om dage, kan det ikke være helt ringe at være baby. Tænk bare på at ligge i sin babyseng og kigge op på en finurlig uro med nogle sjove figurer, der drejer rundt lige over ens hoved og spiller musik. At kramme en blød, sød og rar bamse eller sutteklud, man altid har ved sin side.

Eller at kravle rundt mellem en masse spændende legetøj på gulvet, der er som et helt eksperimentarium, der bare venter på at blive udforsket. Det er en spændende verden, der har åbnet sig for en – en verden, der skal læres og leges med.

Babylegetøj til sanserne

Når man som baby er i gang med at lære at bruge sine sanser, er det skønt, at der findes så meget godt legetøj til babyer. Legetøj, der kan være med til at stimulere babys sanser, og som kan udfordre og glæde. Alle mulige farver, former, materialer og lyde er med til at lære baby en masse, og så er det jo tilmed sjovt at lege med.

Man skal ikke lede længe, når man kigger efter spændende, sødt og herligt legetøj til babyer. Mange forskellige store og små rangler, føle- og sansebøger, bideringe, uroer, spejle, bolde, klodser og andre aktivitetsting er eksempler på godt babylegetøj til de helt små. Til den første tid, hvor sanserne skal i gang, og det hele er nyt.

Læring og legetøj for babyerne

Baby lærer en masse, når han eller hun sysler med legetøj i forskellige faconer og overflader, der skal mærkes. Sjove lyde, der skal lyttes til. Herlige farver og mønstre, der skal ses… Men stille og roligt bliver man også klar til at bygge ovenpå og skal selvfølgelig udfordres mere og mere.

Det kan være, tiden er inde til små klodser i forskellige faconer, der skal puttes i de rigtige huller – i puttekasser. Og måske har man legetøj, der snakker til en, når man har sat nogle ting rigtigt på plads. Det kan også være, man har fået et musikinstrument.

For eksempel er det skønt for baby selv at kunne frembringe en masse sjov lyde, når man slår på en xylofon eller tromme. Måske skal man tænke lidt mere, når man skal føre nogle perler frem og tilbage i en labyrint. Eller bygge et tårn eller en figur af nogle klodser. Det er alt sammen spændende og udviklende for barnet. Man lærer, mens man leger.

Legetøj til livets muligheder

Der er altså masser af legetøj til de helt små, der er godt for sanserne og læringen. Motorikken bliver også sat på prøve i mange sammenhænge, både den ”fine” og den ”grove”. I den lidt mere grovmotoriske ende findes der også masser af gode bud på legetøj til babyer, der så småt begynder at komme på benene.

Babygynge, sansegynge, gåvogn, hoppedyr, legetæppe, store og bløde byggeklodser og legescooter er blot nogle få af mange eksempler. I det hele taget er der rigtig mange muligheder for at give sit lille barn en masse skønne legesager. Legesager, som han eller hun lærer om livets udfoldelsesmuligheder af – og som er sjovt, skønt og spændende at lege med.